Rijst met cour­get­te en moz­za­rel­la (ba­by 12-18 maan­den)

20140420-160120.jpg
Vandaag deel ik een Recept voor de moeders , voor de wat oudere kindjes +12 maanden, gevonden bij Ah.nl

Ingrediënten
1 eetlepel olie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 courgette, in kleine blokjes
1/2 theelepel Italiaanse keukenkruiden
100 g risottorijst
1 bol mozzarella (kaas)

Bereiden

In kleine pan met antiaanbaklaag olie verhitten en hierin sjalot en courgette met keukenkruiden 2-3 min. bakken. Rijst en 100 ml kokend water toevoegen en rijst afgedekt 20 min. zachtjes koken. Intussen mozzarella in kleine blokjes snijden. Rijst indien nodig afgieten en mozzarella erdoor scheppen. Extra porties snel laten afkoelen en in kleine bakjes invriezen. De maaltijden blijven in de vriezer enkele weken houdbaar.

Tip
U kunt natuurlijk ook gewone rijst gebruiken. Maar het voordeel van risottorijst is dat de stevige structuur geschikt is om uw peuter te laten wennen aan vast voedsel.

Een reactie plaatsen

1 reactie

  1. oum souhaila

     /  21 april 2014

    Leuk recept barakaAllaahu fieki voor het delen oegti!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: