Wat je niet moet doen met make-up!

20140409-220740.jpg
We weten wel dat make-up ons heel mooi kan maken maar het kan je ook heel erg lelijk maken, en je er als een freak uit laten zien, als je het niet goed gebruikt. Daarom deel ik vandaag make up dont’s, en adviseer ik wat je beter niet kan doen als je make up gebruikt.

Verkeerde kleur foundation
Een foundation is bedoeld om je huid egaler te maken en oneffenheden te bedekken. Het is superbelangrijk dat je wel de juiste kleur gebruikt. Je gezicht en hals moeten dezelfde kleur hebben voor het mooiste resultaat. Gebruik dus geen donkerdere foundation om er bruiner uit te zien. Daar is bronzer voor.

Geklonterde wimpers
Soms is het verleidelijk om veel laagjes mascara aan te brengen voor opvallende wimpers. Maar uiteindelijk zijn al je wimpers aan elkaar geplakt en zie je veel klontjes. Dat voorkom je door niet meer dan twee laagjes mascara aan te brengen. Heb je toch klontjes gekregen? Ga dan met een schoon mascaraborsteltje of een wimperkammetje door je wimpers heen.

Opvallend gelijnde lippen
Je lippen omlijnen met een donkerdere kleur dan je lippen of lippenstift, is geen goed idee. Lippenpotlood gebruik je om te voorkomen dat je lippenstift buiten de lijntjes uitloopt. Kleur het liefst je hele lippen ermee in. Zo blijft je lippenstift ook veel langer zitten!

20140409-221055.jpg
Streperige blush
Bij veel make-up producten is het superbelangrijk dat ze goed geblend worden. Ook bij blush is dat het geval, anders krijg je opvallende gekleurde strepen op je wangen. Breng het daarom aan met ronddraaiende bewegingen en vervaag het goed voor een gezonde blos.

Lippenstift op droge lippen
Dit ziet er meestal niet mooi uit, omdat de lippenstift zich gaat ophopen bij de droge stukjes huid. Velletjes worden daarom ook extra zichtbaar. Scrub je lippen dus eerst goed en verzorg ze daarna met een lippenbalsem. Voor een beetje kleur kun je het beste een gekleurde lipgloss gebruiken.

Welke fout maak jij wel eens ?

Volgende bericht
Een reactie plaatsen

2 reacties

  1. Mariam Baddouri

     /  10 april 2014

    De fout die ik de laatste tijd vaker zie is het contrast bij contouren van neus en wang/kaaklijn. Het zijn duidelijke lijnen van te donker naar licht.

    En het bijtekenen van de wenkbrauwen waar het helemaal mis gaat! (dikte van 3 wenkbrauwen) :p

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: