2 lekkere recepten met Nutella

20140408-222712.jpg
Wie houd er nou niet van chocolade? En al helemaal van Nutella: dit potje genot lepelen we het liefst binnen één dag leeg. Om toch voor een beetje afwisseling te zorgen, heb ik een paar recepten voor jullie verzameld!

Nutella koffie macrons

100 gram poedersuiker
2 eetlepels espresso
75 gram gemalen amandelen
2 grote eiwitten
5 eetlepels kristalsuiker
1 pot Nutella (no worries, je hebt niet de hele pot nodig)

20140408-222212.jpg

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg twee bakplaten met bakpapier. Zeef de poedersuiker, amandelmeel en twee eetlepels espresso door elkaar. Als het geheel niet zo fijn genoeg is, kun je het nog even in een blender of keukenmachine malen. Klop de eiwitten op en voeg, terwijl je dit doet, de kristalsuiker toe. Klop het zo’n twee minuten totdat het stijf en stevig is.

Doe nu de mix van droge ingrediënten voorzichtig bij de opgeklopte eiwitten en meng het met een spatel. Doe het mengsel vervolgens in een spuitzak en spuit rondjes van zo’n 3,5 centimeter op de bakplaat. Strooi er eventueel nog wat espressopoeder overheen. Doe de macarons zo’n 30 minuten in de oven, laat ze volledig afkoelen en sorteer ze dan op grootte. Smeer vervolgens op de platte kant wat Nutella en druk er een tweede macaron op om een ‘sandwich’ te maken. Met dit recept heb je als het goed is zo’n 16 macarons.

20140408-222515.jpg
Nutella taart

1,5 kopje kruimels van chocoladekoekjes
6 eetlepels ongezouten boter (gesmolten)
3/4 kopje Nutella
kopje marshmallows
half kopje walnoten
2/3 kopje slagroom
110 gram smeltchocola

Hoe maak je het?
Spray een bakvorm in met bakspray of boter. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de koekkruimels en de gesmolten boter voor de korst. Druk de korst in de bakvorm en zorg dat het geheel gelijkmatig is verdeeld (vergeet de zijkanten niet). Bak de korst af in 8 tot 10 minuten en laat vervolgens afkoelen. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook en voeg de smeltchocola toe, roer het geheel door totdat je een gladde massa overhoudt. Doe de Nutella erbij en wacht totdat het mengsel volledig glad is.

Neem de helft van de marshmallows en de helft van de walnoten en strooi ze over de bodem van de taart. Giet de Nutella-vulling er vervolgens overheen en strijk de taart glad. Eindig met de rest van de marshmallows en walnoten. Plaats de taart 20 minuten in de koelkast, daarna kun je ‘m snijden en serveren. Met dit recept heb je zo’n 10 stukken taart, jum!

With love,

Oum Fee

Een reactie plaatsen

2 reacties

  1. xfaatjee

     /  9 april 2014

    Hmm lekker!!

    Beantwoorden
  2. OumAssiyah

     /  15 april 2014

    Die 2de ga ik in sha allah eens uitproberen ❤

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: